Adatmentés

Home / Adatmentés

Adatmentés – adatvédelem

Minden olyan esetre, ha látszólag vesztésre állna az adataival szemben

Logikai hiba illetve kisebb fizikai hiba esetén az adathordozó használható, bontás nélkül menthető. Komolyabb fizikai hiba esetén az adathordozót bontani kell, valamilyen hardveres javítást kell végezni és csak ezután lehet rátérni az adatok mentésére.

Logikai hiba vagy kisebb fizikai hiba esetén

az adathordozó mentése lényegesen egyszerűbb és kevesebbe kerül.
Ennek jelei merevlemez esetén: a számítógép kiírja, hogy nem talál operációs rendszert, az operációs rendszer nem indul, vagy elindul de folyamatosan újraindul. A számítógép BIOS-a jelzi, hogy a merevlemez hibás.
Pendrive esetén a számítógép felismeri az eszközt, de nem tud róla adatokat olvasni.
Ezekben az esetekben általában elérhető a közel 100%-os mentési arány.

Komoly fizikai hiba esetén

először el kell hárítani a hibát, majd rá lehet térni az adatmentésre. Ilyen esetekben az adatmentés költsége több százezer forint is lehet.
Jelek merevlemez esetén: nincs furcsa hang, de a BIOS nem ismeri fel a lemezt. A lemez nem pörög föl. A HDD furcsa, kattogó hangokat hallat.
Pendrive vagy memória kártya esetén a számítógép nem ismeri fel az eszközt.
Ezekben az esetekben általában részleges mentés végezhető, szerencsés esetben olyan file-ok fognak hiányozni, amiknek nincs tényleges értéke (pl. a Windows részei).

Figyelem

1. A hiba komolyságának felmérését érdemes szakemberre bízni, mert sokszor a komoly fizikai hiba esetén is kiderülhet, hogy bontás nélkül menthető az adott adathordozó.
2. Abban az esetben, ha Ön nem jártas a különböző adatmentési praktikákban, úgy csak akkor kísérletezzen a hibás adathordozóval, ha az adatok nem értékesek. Nem megfelelő beavatkozással további adatvesztést érhet el, illetve egy kis fizikai hibával, könnyen menthető eszközből komoly hiba és drága mentés lehet, mire szakemberhez jut vele.

Költségek

 • Egyszerű esetben 1TB és az alatti merevlemezek esetén 11.500Ft (bruttó) a mentés várható költsége
 • Egyszerű esetben 1TB fölötti merevlemezek esetén 18.000Ft a mentés várható költsége
 • Egyszerű esetben 16GB és az alatti pendriveok, valamint memória kártyák esetén a 7.000Ft a mentés költsége
 • Egyszerű esetben 16GB fölötti pendriveok valamint, memória kártyák esetén a 10.000Ft a mentés költsége
 • Bevizsgálási díj nincs és kizárólag sikeresnek ítélt mentés esetén kell fizetni
 • Bontással menthető eszközök, SSD-k valamint RAID kötetek esetén árajánlatot adunk, mielőtt a mentésbe belekezdenénk.

Adatmentés – adathordozó váltás esetén

Abban az esetben, ha nagyobb vagy gyorsabb adathordozót szeretne, és nem szeretné a meglévő rendszerét újra felépíteni.

Váltás ugyanakkora vagy nagyobb merevlemezre

Az adatait áttükrözzük, a merevlemez méretét kiterjesztjük (akár több partíció esetén is), a régi lemezt visszaadjuk, akár egy külső tárolóba is beépíthetjük, hogy később azt is használni tudja. Ez a módszer működik bármilyen Windows operációs rendszerrel.

Váltás SSD-re

Ebben az esetben kicsit trükkösebb a helyzet, mert a legtöbb esetben az SSD kisebb tároló kapacitású, mint a merevlemez amit cserélni kell. Természetesen ez is megoldható, de általában előbb archiválni kell a régi HDD-ről. Miután az adat optimalizáció megtörtént, a rendszer átmásolása itt is működik, végül az ügyfél egy sokkal gyorsabb rendszerrel fog rendelkezni, azzal a kitétellel, hogy a nagy file-okat külső tárolón kell majd tárolnia (általában filmek).

Ajánlatunk

Költségek

 • Váltás nagyobb HDD-re, tükrözés, teszt: 10.000Ft (bruttó), + a kiválasztott merevlemez
 • Váltás SSD-re, adat optimalizálás, tükrözés, teszt: 15000Ft + a kiválasztott SSD
 • A fenti árak az egyszerű tükrözésre vonatkoznak, nem tartalmaznak egyéb szoftverek telepítését, vírusírtást
 • Egyéni igények teljesítése egyéni megállapodás mellett!

Figyelem!

 • Telepítési igény esetén: csak jogtiszta szoftvert telepítünk.
 • Nem telepítünk nem jogtiszta operációs rendszert, irodai csomagot, feltört, crackelt programot, stb, a fenti ajánlatunk az Ön meglévő rendszerének másolására vonatkozik

Adatvédelem

Amennyiben fontosak az adatai és meg akarja védeni azokat.

Milyen esetekben lehet rá szükség?

Például, ha elveszti vagy ellopják a készülékét. Van arra lehetőség, hogy az adathordozón lévő adatok értelmezhetetlenek legyenek, még egy adatmentő szakember számára is. Amennyiben ilyen szolgáltatásra lenne szüksége, egyeztessen kollégáinkkal a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek egyikén.

Adatbiztonság

Abban az esetben, ha a fontos adatait szeretné több helyen tárolni, ezt központosítani és kettő vagy több készülék közötti szinkronizációt folyamatossá tenni, így Önnek nem kell állandóan fejben tartani, hogy mit hova mentett, és mikor aktualizálta azt.

Van jobb ötletünk, mint a cloud

mert a cloud nem az Ön tulajdona. Sokan ezért is bizalmatlanok a cloud vagy az ingyenes ftp szolgáltatásokkal kapcsolatban, és igazuk lehet, hiszen bármi megtörténhet egy olyan eszközzel, ami nem az Öné, és eközben nincs lehetősége arra, hogy kontrollálja az eseményeket.

Linkek

notebook szerviz | macbook szerviz | monitor szerviz | Samsung szerviz